Inför er familjefotografering

Familjefotograf Stockholm

Så kul att ni har bokat en fotografering med mig! Här nedan finner ni information om allt ni behöver veta innan fotograferingen. Jag tycker det är väldigt viktigt att ni känner er trygga och lugna med hur allt går till och att vi tillsammans skapar en fotografering som passar just er. Det ska bli så kul att fotografera er och känner ni er osäkra på någonting får ni jättegärna skicka ett mail till mig så svarar jag så snart jag kan!

Ni får gärna berätta för era barn innan fotograferingen att ni ska iväg för att träffa en fotograf som heter Emma, allt för att förbereda barnen så bra som möjligt.

Vad ska vi ha på oss?

☾ Först och främst är det viktigast att ni är bekväma och har på er kläder som ni känner er som er själva i. Men med det sagt kan val av kläder göra stor skillnad i bilderna.

☾ Naturnära färger är fint på bild, försök undvika för galna mönster och färger och håll er till en färgpalett. Om en av er har mönster får gärna den/de andra ha enfärgat.

☾ Försök att färgkoordinera varandra genom att inte välja färger som skär sig eller som är för lika varandra. Ett tips är att lägga fram kläderna på golvet och titta om de ser bra ut tillsammans.

☾ Tänk på vilken färg miljön vi ska fotograferas på har och anpassa färgen på kläderna till den. Grönt till en grön bakgrund blir inte så roligt. Inte heller rosa till en röd bakgrund. Är det mycket färg i miljön är det smart att dra ner på färgen på kläderna. Är det lite färg i miljön är det fint med någon mer utstickande färg.

☾ Tänk efter vad ni vill ha för känsla i bilden och klä er efter det. Jag själv gillar den avslappnade känslan där det inte ser för uppklätt ut. Därför föredrar jag alltid t-shirt före en strikt skjorta.

☾ Är det kallt ute, kör på lager-på-lager istället för en tjock vinterjacka. Det blir oftast finare på bild. (Om inte er outfit bygger på att jackan är med såklart).

☾ Blanda gärna mönster, färger och strukturer. Stickat med manchester, rutigt med blommigt osv. 

☾ Men det viktigaste att komma ihåg är att det mesta blir fint på bild så länge ni är bekväma. Behöver ni mer hjälp får ni gärna skicka bildexempel till mig innan. 

☾ Här kan ni titta på en Pinterest-anslagstavla för att få lite inspiration till vad ni kan ha på er. Klicka här!

Familjefotograf Stockholm

Vi är väldigt osäkra att stå framför kameran?

☾ Detta är förmodligen den vanligaste kommentaren jag får inför en fotografering. De flesta har aldrig stått framför en kamera förut och känner sig därför osäkra. Detta är inte konstigt alls. 

☾ Jag kommer att hjälpa och vägleda er under hela fotograferingen. Jag kommer största delen av fotograferingen be er att kolla på varann, kittlas och busa med varandra. Jag kommer i princip aldrig att be er att titta in i kameran och le.

☾ När man fotograferar barn vet man aldrig på förhand hur det kommer gå, det är det som är så härligt med barn. De kanske är blyga, sura eller jätteglada. Oavsett hur era barn är under fotograferingen kommer jag ha tålamod och vänta in dem. Jag kommer fokusera på er relation till era barn och fotografera all kärlek och kaos som blir. 

☾ Vill era barn inte vara med på bild får vi tillsammans klura ut olika taktiker för att skapa fina bilder ändå. Det kommer att bli bra. 

 

Hur går fotograferingen till?

☾ Kommer jag hem till er för en familjefotografering har ni möjlighet att planera en aktivitet med barnen som jag sedan får dokumentera. Till exempel bakning, bubbelbad, läsning, pyssla, måla m.m. Fundera om detta är något ni skulle vilja. 

☾ Vill ni inte planera in en aktivitet kommer jag till er alternativt möts vi utomhus på en fin plats och fotograferar det som händer helt enkelt. Vi låter barnen vara precis som de är och göra det de har lust med. Detta går minst lika bra.

☾ Detta är ingen vanlig barnfotografering med uppställda bilder där vi försöker tvinga barnen att skratta och sitta still. Jag är en familjefotograf som tycker om det operfekta och vill fånga era barn precis som de är. Ni kommer  få ligga ner på en filt under fotograferingen, sitta upp, kasta barn i luften, hoppa i soffan eller i sängen, pussa på varandra och busa en massa med era barn. 

☾ Blir barnen ledsna tar vi en liten paus, jag fotograferar några bilder på detta om det passar då detta också är fint att dokumentera. Ibland låter vi barnen ta en paus från fotograferingen, då fotograferar jag er föräldrar en stund tills barnen är sugna på att komma tillbaka igen.

☾ Ska jag fotografera nyfödd blir det en lugn och avslappnad fotografering. Enkla och naturliga poseringar blandat med mycket gos. 

☾ Ska jag komma hem till er på en nyföddfotografering är ett tips att dra upp värmen lite extra hemma hos er då det är lättare att få bebisen att sova då.

☾ Ni får självklart komma med egna idéer och förslag under tiden vi fotograferar. Det tycker jag bara är jättekul. Dock absolut inget krav och inget jag förväntar mig.

Vad händer om det regnar eller någon är sjuk?

☾ Eftersom jag vill ge mina kunder den bästa upplevelsen så tar jag endast ett litet antal fotograferingar i månaden. Detta gör att vi tillsammans kan boka in extra datum ifall vädret inte skulle vara på vår sida. Vid regn/väldigt mörka moln så byter vi datum kostnadsfritt.

☾ Ljuset är väldigt viktigt för att kunna skapa den typ av bild ni är ute efter och därför anpassar vi även väder efter era önskemål om möjligt. 

☾ Är någon sjuk bokar vi om utan kostnad.

Familjefotograf Stockholm

Hur går allt till?

☾ Ni bokar mig och vi bestämmer tillsammans en plats och tid för fotograferingen. Vi går igenom era önskemål och ni får fylla i ett frågeformulär några veckor innan fotograferingen.

☾ Fotograferingen håller på i ca 1 timme.

☾ Efter fotograferingen skickar jag ut slutfakturan. När den är betald, ca 1-2 veckor efter fotograferingen får ni en länk till ett webbgalleri med alla era bilder där ni får välja 10st.

☾ Vill ni köpa fler bilder än de 10 som ingår går det också jättebra.
1 extra bild: 300kr
5 extra bilder: 1000kr
Alla extra bilder: 3000kr

Har ni några frågor? Tveka inte att höra av er!